За нас

Лихтгитер България ООД се намира в западния край на село Скутаре, в непосредствена близост до околовръстното шосе на гр. Пловдив и на около 3 км от магистрала "Тракия". Фирмата е основана през април 2004 г., като мажоритарен собственик в нея е традиционният производител на решетъчни скари Lichtgitter CZ от град Хорни Суха, Чешка република. Фирма Lichtgitter CZ от своя страна е 100% дъщерна компания на Lichtgitter GmbH с централа в град Щатлон, Германия - една от най-големите фирми-производители на решетъчни скари в Европа. Асортиментът на Лихтгитер България ООД обхваща:
- контактно заварени или пресовани решетъчни скари и стъпала (наричани още "решетки" или "гидероси", "гитероси" или "гeтероси", изведено не съвсем правилно от немската дума Gitterrost (гитер-рост));
- скари от подсилена със стъклени нишки смола;
- студеноогънати перфорирани профили за площадки и др.
Според потребностите на клиента тези продукти могат да бъдат произведени от различни материали (стомана, неръждаема стомана, алуминий) и с различни обработки на повърхностите (горещо поцинковани, грундирани и боядисани по RAL или байцвани).

 


На клиентите си предлагаме и техническо обслужване, като например - решение за най- подходящия тип решетъчни скари въз основа на данните за натоварването и мястото на полагане, както и изработка на оптимален монтажен план.